Intressanta fakta om kroppens naturliga cannabis

På vissa ställen i landet kan man se hampa som växer vilt i dikeskanten. Det kan verka lite konstigt men kommer troligtvis från fågelfrön som hamnat i komposten. För även om det är olagligt att odla hampa och tillverka droger, så kan man få tillstånd för att sälja fågelfrö. Men inte bara det. Nu har det också blivit lagligt att odla hampa för att tillverka CBD-olja, något som många har använt för att lindra smärtor och bota andra sjukdomar.

Woman with hand on head, near pill cabinet

Det handlar dock inte om samma växt som man tillverkar droger av. Denna har ett högt innehåll av THC, det ämne som ger ett rus. Istället är det fråga om industrihampan som innehåller samma ämne, men i mycket mindre utsträckning. Den lagliga gränsen för att tillverka och sälja CBD-olja är 0,2 procent. I den hampa som man gör droger av så finns det ofta upp till 10% av ämnet, en radikal skillnad. Industrihampan har däremot öppnat vägen för både medicinskt och annat bruk.

Nyttan av cannabis

I kroppen så produceras det helt naturligt cannabinoider, faktum är att det finns två större receptorer. När man intar CBD-oljan så stimulerar den kroppen att producera ännu mer och skapa en balans mellan de olika systemen. Eftersom cannabinoiderna medverkar till att styra både immunsystemet och nervsystemet så förstår man varför många sjuka har blivit hjälpta av att ta denna olja. Undersökningar visar att allt från fibromyalgi till schizofreni kan lindras med hjälp av cannabisen. Framför allt har man haft stora framgångar med att komma till bukt med kroniska eller svåra smärtor. För de som har lidit i många år är det därför en god nyhet att detta medel nu finns tillgängligt i Sverige, på laglig väg. CShemp kan svara på dina frågor.

Eftersom CBD-oljan har visat sig har antiinflammatoriska egenskaper och bidrar till att skydda cellerna så hoppas man på att den också ska kunna bota cancer. Forskarna jobbar hårt med att komma fram till hur den kan vara till hjälp och hur den kan påverka cancercellerna. Men även om det inte är helt klart om hur detta fungerar ännu så finns det ett vitt område där oljan kan vara till hjälp. Den stärker immunförsvaret och gör rent allmänt att kroppen fungerar bättre. Hur stora doser man behöver ta kan bero på vilken styrka blandningen har men också hur ens egen kropp reagerar på medlet. Metro skriver här om kroppens naturliga cannabis som har en intressant funktion i kroppen vilka få känner till.

En bransch som expanderar

Hampans olika delar kan användas till flera olika saker. Det är ganska vanligt att finna dem i blandningar med fågelfrön och tidigare så gjorde man också rep av de starka fibrerna. Fortfarande idag så är den en viktig komponent i naturligt tillverkade kläder. Man kan även använda växten för skönhetsprodukter och färgtillverkning. Själva CBD-oljan kan framställas av både stjälkarna, löven och blomställningar. Det krävs tillstånd för att odla hampa i Sverige, och ett stort antal gör det för att tillverka biobränsle. Men det har nu börjat förändrats något med de nya lagarna runt tillverkningen av olja.

Många av de som har fått licens att odla industrihampa för medicinskt bruk satsar idag på ekologisk odling. Detta gör att man inte tillför kroppen extra gifter som kan göra det svårare att bli helt frisk. Barometern skriver i den här artikeln om att laglig plantering av industrihampa är vanligt idag. Allt fler vänder sig till naturliga alternativ, både när det kommer till mediciner och vanlig kost. Man har insett vikten av att hjälpa kroppen ta hand om sig själv. Ibland krävs det något extra tilltag för att den ska läka men ofta så räcker det med att ge den lite stöd. Framför allt så kan en sund livsstil förhindra många krämpor, såvida det inte rör sig om sjukdomar som man inte har någon kontroll över.

Cannabis i det dagliga livet

Det är inte bara de som är sjuka som kan dra nytta av CBD-oljan. Bland alla de fördelar den ger så kan oljan öka ens energinivåer och göra att man blir piggare. Detta gör det lättare att klara av vardagen och även att hålla sig till ett program för en sund livsstil. Något annat som många kämpar med och som kan minska med hjälp av oljan är stress och oro. Speciellt den där stressen som gör att man blir helt utmattad utan att egentligen klara av att göra så mycket.

De som vill gå ner i vikt använder gärna CBD-olja för att inte ha ett så stort sug efter saker som inte är bra att äta. Den kan också stabilisera metabolismen och göra det lättare att kontrollera sin vikt. Även levern mår bättre av oljan, den hindrar fett från att lagras här och minskar den negativa effekten av allt för mycket alkohol. Som med allt annat så är det naturligtvis en kombination av olika tilltag som fungerar bäst, men det kan vara en del av det stora hela.

Med andra ord kan cannabis säkert bli en vanlig del av livet för de som vill hålla sig i form och må bättre. Det är redan något som kroppen producerar och det behövs bara en lite extra knuff för att det ska skapas en balans. CBD-olja används av många för en rad olika sjukdomar och problem. Smärtlindring är vanligt men också rent allmänt för att bli piggare och ha mindre stress. Både sjuka och friska personer kan alltså dra nytta av denna enkla växt.

Leave a comment