Så här fungerar CBD-olja som hudvårdsprodukt

Two Beautiful Women

Att medicinsk cannabis kan bota ett stort antal sjukdomar och åkommor har kommit fram i alla debatter de senaste åren. Nu har CBD-oljan blivit laglig i Sverige, många tycker att det var på tiden. Men hampan är inte bara bra för att bota olika sjukdomar eller vara ett smärtstillande medel. Den är faktiskt bra för många andra saker, framför allt inom förebyggande hälsovård.

Hampan innehåller flera viktiga ingredienser som är bra för olika delar av kroppen. Dels så påverkar CBD-oljan det endocannabinoida systemet, som i sin tur är nära knutet till immunförsvaret det centrala nervssystemet. En rad större funktioner i kroppen är sedan kopplade till dessa system. Därför kan den vara till hjälp för en rad olika situationer. Men både hampfrö och hampolja har visat sig ha goda egenskaper som det är vist att utnyttja på flera andra sätt också.

Cannabis i olika form

Det känns fortfarande konstigt för en del att tala om cannabis i positiva ordalag. Droger och rus har förstört en del av bilden folk har av hampan, men det är på väg att förändras. Allt fler har förstått vilken skatt hampan kan innebära och att det inte alls har något att göra med rus. Till att börja med så handlar det om industriell hampa, en variant som innehåller mycket litet THC. Man får inte kalla det för CBD-olja, till exempel, om den innehåller mer än 0,2% av detta ämne. Det är alltså inte ens praktiskt möjligt att använda dessa produkter för något annat än hälsan. Finn all information du behöver på www.hemplybalance.se.

Woman squirting lotion onto her finger

Det finns flera olika sätt att inta CBD, det är inte alla som föredrar dropparna. En del tycker det är bäst med kapslar, eller kanske som salva. Det viktiga är att du väljer en bra sort, gärna en ekologiskt odlad variant som är framställd försiktigt och noggrant. Här kan du köpa cannabisolja online. De vattenlösliga alternativen är lättare för kroppen att ta åt sig, de kommer snabbt in i blodströmmen och kan börja verka. Eftersom det krävs licens för att få odla hampan är det lättare att ha kontroll över det hela. Produkter som är odlade på ett ansvarsfullt sätt är det allra bästa alternativet.

Hampa bra för mycket

Hampfrön har visat sig ha en bra inverkan på tarmsystemet. De rensar ut och hjälper matsmältningen. Samtidigt så innehåller hampan mycket protein, något som inte bara veganer kan ha nytta av. Allt fler försöker leva så sunt som möjligt, relationen mellan hälsa och kost är uppenbar. En annan fördel med hampfrö är den fina balansen mellan nyttiga fettsyror. Omega-3 och omega-6 har alla hört talas om och det finns det gott om i dessa frön. I helt rätta proportioner, något som inte alltid är fallet. Aftonbladet skriver här mer om hur hampolja kan användas på flera olika sätt.

Sund mat har tagit på sig ett nytt utseende de senaste åren. Frön och nötter har blivit en del av baskosten och likaså grönsaker i regnbågens alla färger. De flesta har dragit ner på kött och satsar istället på fisk eller kanske kyckling. Rent allmänt så försöker de flesta att välja hälsosamma alternativ i vardagen, och gärna prova på nyheter som är nyttiga. Därför har också hampoljan och fröna fått ett uppsving, de innehåller mycket gott och är även lättsmälta. Bättre kan det nästan inte bli. Det är trendigt att äta sunt, vilket många kostkonsultenter har välkomnat med öppna armar.

Allmänt välmående med hampan

Men det är inte bara tarmar och muskler som mår bra av hampoljan. Den har också visat sig ge en renare hud och starkare hår. Skönhet kommer inifrån sägs det ofta och det är sant på flera olika sätt. Du är vad du äter är ett annat uttryck som också har mycket sanning i sig. Genom att äta sunt och dricka mycket vatten så kan du också se skillnad i både hår och hud.

Men ibland så kan det behövas lite extra. Något tillskott som riktar sig till just huden och som ger dig den där lilla extra lystern. I denna artikel från Aftonbladet rapporterar de om hampans positiva effekter på utseendet. Det är intressant att se hur denna växt som tidigare mest ansågs vara ett ogräs kan vara till så stor nytta. Både genom att inta den genom matsmältningssystemet men också som en sorts pomada på utsatta ställen. Den kommer helt klart att växa till sig som skönhetsprodukt vartefter folk inser hur väl det fungerar.

Naturliga hudvårdsprodukter det bästa

Om du äter sunt och håller dig i form så kommer det att synas. Men lite hjälp kan du alltid ge huden genom att smörja in den med krämer som ger den näring och fukt. Hampolja har visat sig vara bra för detta, men även som lindring och hjälp vid bett eller eksem. Att använda naturliga produkter är bra för huden. Ju mindre kemikalier och parfymer som kommer i kontakt med den desto bättre. Allt fler utvecklar allergier, men redan innan detta sker så kan det vara bra att tänka efter vad du använder på huden.

Så ekologiskt odlad hampa kan vara till stor nytta i ditt liv. Dels kan du få mer energi och ork genom att ta CBD-oljan, och om du lider av smärtor eller andra problem så kan de bli botade. Men hampan är också bra för det inre och yttre välbefinnandet. Med hampolja kan du få snyggare hud och en kropp som mår riktigt bra.

Leave a comment