Säljjobb ger den bästa starten på din karriär

1

Oavsett vad du vill jobba med så kan ett säljjobb vara en bra början. Det kanske låter konstigt, speciellt om försäljning är det sista du vill hålla på med. Men flera framgångsrika entreprenörer säger att det hjälpt dem att komma igång. Jobbet med försäljning har gett dem erfarenhet och kunskap som de annars inte hade kunnat få.

Om du ser lite närmare på vad det är som har hjälpt dem så kanske du också kommer att hålla med om att säljjobb kan vara en bra start. Sedan är det bara att sätta igång och samla på dig erfarenhet genom att hitta ett bra säljjobb. Gärna inom ett område som du kan trivas med medan du förbereder dig för din verkliga karriär.

Jobba som försäljare

Det finns naturligtvis olika nivåer för säljare. Precis som i andra yrken så kan du göra en lukrativ karriär. dels om du har läggning för jobbet, men framför allt med målinriktat arbete. Men om du bara jobbar som säljare för att få en grund i arbetsmarknaden så kanske du inte är så ambitiös. Det kan dock vara roligt att se hur långt du kan gå. För en av de saker som många tycker att säljarbetet har hjälpt dem med är självförtroendet. Klicka här för att hitta lediga säljjobb i din närhet.

Du lär dig också prata med andra människor på ett naturligt sätt. Det går inte att vara blyg när man jobbar med försäljning. Så det är något du snabbt måste lägga bort. Istället så blir du säkrare på vad du ska säga för var dag som går. Detta kommer att vara bra även i framtiden eftersom de flesta arbeten inkluderar kontakt med andra personer. Att veta vad man håller på med och kunna uttrycka det i ord är alltid en fördel. Gå hit för att ta del av lönestatistik för en account manager och se om du har rätt lön för dig.

Komma igång med ditt arbetsliv

Att jobba som säljare kan ge dig mycket i utbyte, förutom de pengar du tjänar. En del tycker att det borde vara en del av skolornas praktik, eftersom det är en sådan viktig start i livet. Andra tar ett säljjobb på sidan av, som ett komplement till sin övriga utbildning eller arbete. I den här artikeln i Veckans Affärer kan du läsa om varför säljjobb ger den bästa starten på din karriär.

Sedan kan det ju också vara så att du trivs så bra med ditt tillfälliga säljjobb att du stannar kvar. Det kanske visar sig att du har en naturlig läggning och vill byta yrkesinriktning. En del har gått vidare och kommit upp på toppnivå med försäljning. Eller så kan det vara så att den erfarenhet du får som säljare kan användas till att lära upp andra inom yrket. Din läggning kanske är mer åt lärarhållet, att leda kurser eller seminar. Veckans Affärer skriver på den här sidan om entreprenören som lärde sig allt via sitt säljjobb.

Försäljning första steget

De flesta tänker nog inte på att säljjobb kan vara en bra början för karriären. Men det kan vara till hjälp för att utvecklas som yrkesverksam. När du jobbar i en snabb miljö där du hela tiden träffar olika personer så lär du dig konsten med anpassning. Alla kunder är inte de samma, och det gäller även kollegorna. Detta är något som kan vara till stor hjälp vid senare anställningar.

Egentligen så lär du dig något på varje arbetsplats. Det ligger i sakens natur att den ena inte är den andra lik. Men just försäljning ger dig möjlighet att utveckla egenskaper som sedan kan användas inom de flesta yrken. De är generella och viktiga i de flesta situationer.

Det kan alltså vara en tanke att börja med ett litet säljjobb. Välj då gärna ett område eller produkt som du kan trivas med. För även om du tänker dig att det bara ska vara en period av träning så behöver det ju inte vara tråkigt under denna tid.

2

Roligt med jobbet

Det ska inte vara en börda att gå till jobbet. Du kanske inte måste ha det allra mest intressanta arbetet medan du vandrar mot den anställning du egentligen vill ha. Men det ska heller inte vara så att måndag morgon är den allra värsta tidpunkten på hela veckan. Ibland måste du hitta ett jobb snabbt för att kunna klara dig rent ekonomiskt.

Men annars så kan du ta dig lite tid och välja. Du kanske inte måste hoppa på första bästa jobb utan kan ta ett som ger dig en gedigen chans att utvecklas och komma igång med din karriär. Ett säljjobb kan vara det där första steget, eller även det andra. Det är i alla fall något att ta på allvar, eftersom så många personer menar att det verkligen hjälpt dem att bli effektiva och kompetenta.

 

Leave a comment