Jobbet som säljare tar dig till toppen 


Dynamiken i affärsvärlden har förändrats en hel del de senaste åren. Mycket är sig likt, men redskapen är annorlunda. Annat har helt och hållet förvandlats till ett nytt sätt att jobba. Något som är exakt det samma är dock att du alltid kan lära dig av de som kan mer. För det måste inte alltid handla om konkurrens och om att bli bättre än någon annan. Genom att lyssna och lära kan du själv bli lika bra, för att kunna arbeta tillsammans sida vid sida.

Ett område som öppnar möjligheter för rätt person är försäljning. Det är sant att inte alla trivs med detta yrke, och om du har läggning för det så kan det underlätta för dig. Men mycket kan läras längs med vägen, och speciellt om du satsar på det helhjärtat. Det finns utbildningar som lägger grunden för framgång och sedan har du som sagt andra, mer erfarna, säljare att lära från.

Att jobba som säljare

Det är naturligtvis ett brett område. Alla yrken som säljare är inte exakt likadana även om de alla bygger på en och samma princip. Du har något, en tjänst eller produkt, som du vill att kunden ska skaffa. På vissa arbetsplatser så ges det en bonus om företaget lyckas sälja något. Det är alltså inte bara individen som får provision utan alla belönas. Andra bygger på ren provision, och den grundläggande lönen är mycket liten. Säljarnas Riksförbund kan assistera dig med frågor kring ditt säljjobb och vad som gäller vid en eventuell förlust av ditt arbete.

För på vissa arbetsplatser är det hög omsättning av personal. Tempot är hårt och det passar inte alla. Men en del har lyckats mycket väl och tagit sig ända upp till toppen. Precis som i andra branscher är det dock alltid bra att känna till dina rättigheter, samt skyldigheter. Ibland kan en arbetsgivare göra ett misstag, och då är det upp till dig att säga något. Sedan finns det alltid de som försöker dra nytta av sina anställda. I dessa situationer är det ännu viktigare att ha koll på vad som gäller. Läs mer på www.saljarnas.se.

Lyckas i karriären

Ibland läser du om framgångsrika säljare som blivit miljonärer innan de ens fyllt 20. Naturligtvis är dessa undantagen, men det visar ändå att det är möjligt. du kan tjäna mycket pengar och göra något av din karriär som säljare. Det är inte bara ett steg uppåt, till mer lukrativa och intressanta arbetsuppgifter. En del har gjort det till sin karriär och trivs bra med att jobba som säljare. Vissa är eftersökta av företagen och kan ta vilket jobb de vill i princip. Expressen skriver i den här artikeln om hur jobbet som säljare kan ta dig till toppen.

Något som ofta kommer tillbaka i dessa erfarenheter är att det kostar något. Du kan inte bara sätta dig på en stol och bli miljonär. Istället handlar det om hårt arbete och målmedvetenhet. En av dessa personer som verkligen lyckats berättar hur han kom in en halvtimme tidigare för att lära sig av den bäste säljaren på kontoret. Det tog tid, men han lyckades i sin föresats att bli precis lika bra.

Komma igång som säljare

Det finns alltså utbildningar som är direkt inriktade på försäljning. Andra kurser inkluderar också ett avsnitt om detta, som en del av en helhet. För just säljarutbildningen kan vara till nytta för flera olika tjänster, bland annat för de som siktar mot chefsposten. Men en fördel med att jobba som säljare är att du kan kasta dig rätt ut i det utan någon formell utbildning. Det vill säga du får en del information på arbetsplatsen, men det mesta hänger på dig själv som person.

En klar morot är att du kan tjäna stora pengar. En duktig säljare drar in mycket i provision och andra former av bonus. Säljare är ett av jobben som kan ge dig hög lön snabbt. Läs mer på den här sidan i Veckans Affärer. Detta lockar många att prova på det. Med eller utan utbildning så finns det vissa personer som passar alldeles utmärkt till denna sorts jobb. De har en naturlig kontakt med folk och vet hur mycket de ska pressa.

För en bra försäljare försöker inte alltid övertala kunderna att köpa något. Istället lyssnar de noga på eller tar reda på vad klienterna behöver. Om deras produkter eller tjänster kan uppfylla dessa behov så förklarar de detta för kunden. På ett övertygande sätt naturligtvis, men det handlar alltså inte om att pracka på någon en sak de inte vill ha eller behöver. Detta ger en god kontakt som leder till framtida samarbete, vilket drar in ännu mer pengar.

Helt upp till toppen

Det gäller att vara nöjd med vad du har och jobba hårt. Många som nu ligger högst upp på toppen när det kommer till försäljning har börjat på en lägre nivå. Naturligtvis kan du lägga grunden för större saker med ett bra kontrakt. Men ibland måste du helt enkelt jobba dig upp och förhandla dig fram till bättre villkor.

Men det är i alla fall möjligt, något som visar sig om och om igen. Det finns flera fantastiska erfarenheter om en osynlig liten anställd som visade sig ha talang som säljare. Men som också lade sig vinn om att jobba hårt och lära från andra. Detta är ju något som kommer igen i de flesta yrken, att vara ödmjuk och dra nytta av andras kunskap. t

Jobba sig uppåt

Ibland kan det vara svårt att få hjälp, konkurrensen kanske är hård och ingen vill släppa fram någon annan. Men ofta så finns det plats för alla, och de riktigt stora känner sig säkra i sin sits. Allt fler företag satsar också på gruppkänslan. För även när det finns en avdelning som jobbar med försäljning så måste alla andra avdelningar samarbeta för att det ska bli något av det. Detta är orsaken till gruppbonus som nu börjar införas lite varstans. Att jobba som säljare är alltså något som kan ge dig mycket.