Förbättrad sjukförsäkring oavsett aktiebolag eller enskild firma

Det är mycket involverat i att driva eget företag. En del börjar med något intressant men finner att det inte riktigt fungerar. Andra väntar länge på att komma igång men när de väl har startat upp så visar det sig vara det bästa de någonsin gjort. För du har många möjligheter med ett eget företag, oavsett vilken form det har och vad du sysslar med. Här har du chansen att skapa något du kan vara stolt över och som kan garantera dig en bekväm livsstil.

Vad som är viktigt är att hålla ordning på din ekonomi redan från början. Allt bör skötas på rätt sätt så att du inte hamnar efter med skatter eller olika avgifter. Det kan verka som en djungel, men för en insatt person är det vardagsmat. Du kan mycket väl lägga över den här biten på en utomstående firma. De kommer att göra ett bättre jobb än du själv och du slipper tänka mer på det hela. Bland annat kan de ge dig råd om hur du ska göra vid förändringar eller om du skulle bli sjuk.

Rättigheter och skyldigheter som egen företagare

Du har stora möjligheter som egen företagare, men även en hel del skyldigheter. För att skydda dig själv när du blir sjuk eller olika situationer uppstår så bör du ha olika försäkringar. Fråga gärna din redovisningsfirma om detta, vilka lagar som gäller just nu och hur du ska gå till väga. De kan också ge dig goda råd om hur du förändrar ditt företag, om du märker att du nu vill gå mot en annan inriktning. Det går att omvandla en enskild firma till aktiebolag för den som vill göra en förändring.

Men framför allt så har många behov av en riktigt bra bokföringsfirma, som tar hand om hela den ekonomiska biten. Eftersom de är experter så kan du lita på att inga små eller stora avgifter blir bortglömda. Lönerna betalas ut i tid och du själv kan istället koncentrera dig på att driva din verksamhet. Ofta kan de också ge dig förslag på hur du kan förbättra din ekonomiska situation och hur du kanske till och med kan spara in lite pengar. Bokoredo hanterar redovisning och bokföring för stora och små företag.

När du blir sjuk

Vare sig du har eget företag eller är anställd så kan det hända att du blir sjuk. Eller att barnen behöver dig hemma för att de är sjuka. Det är mycket som kan uppstå och det bästa är om du är förberedd långt innan du står där med dina problem. Du måste ha uppsikt över vilka rättigheter du har och hur de fungerar. Samt vad du kanske måste köpa till som en extra försäkring. Det finns viktiga skillnader i sjukersättning för den som driver aktiebolag jämfört med enskild firma. Läs mer i den här artikeln från Dagens Industri.

Många tycker inte att det är rättvist att bara för att du har olika former av företag så ska sjukersättningen vara olika. De kämpar för att olikheterna ska jämnas ut och att det ska bli mer jämställt. Tanken är att det ska vara lättare att driva egen firma, att alla ska känna att de har råd att pröva på denna form av jobb. För här kan du verkligen utveckla dig själv och dina talanger. Kanske skapa en grund för dina barn att fortsätta och ha en säkrare framtid. Sveriges Radio rapporterar här om hur sjukförsäkringen ska bli bättre oavsett om man driver aktiebolag eller enskild firma.

Konsten att driva eget

Det finns alltså flera olika former av företag och du måste välja det som fungerar bäst för dig. Om ni är en grupp vänner som gått samman om en ide’ kan det vara en form som passar bäst. Men är du helt ensam om ett koncept och bara vill kunna jobba med det i fred så kan ett annat vara bättre. Du kan också diskutera det hela från en ekonomisk synvinkel med din redovisningsbyrå. De kan ha vissa åsikter om det hela som du kanske inte tänkt på. Dagens Industri skriver i en artikel om att vissa regler är likadana för såväl enskild firma som aktiebolag.

Bland annat så är reglerna kring sjukförsäkring ganska viktiga. Du måste hoppas på det bästa men vara förberedd för det värsta. Då kommer du att klara dig bra i alla väder och under de flesta omständigheter. Det går inte att säga att du aldrig är sjuk, att du är stark och klarar dig mot det mesta. Vad som helst kan hända och då står du där. Istället ska du glädjas åt att du aldrig blir sjuk och se till att fortsätta hålla dig frisk. Men samtidigt se till att ha en försäkring eller företagsform som ger dig en viss lättnad om det värsta skulle hända.

Kravet på förändringar

När det kommer till affärsverksamheter och de olika lagarna som är förknippade med dem så finns det alltid utrymme för förbättringar. Vartefter som kraven blir allt större så brukar vissa justeringar göras. Allt sådant tar naturligtvis tid, det sker inte över en natt. Men om ett flertal gör sina röster hörda så är det större chans att förändringarna kommer snabbare. Alla har något som de tycker är viktigt och som de önskar få lite bättre. Men just sjukförsäkringar och allt som har att göra med detta är en sak som ligger de flesta varmt om hjärtat.

Det är inte alltid så lätt att driva eget företag. Ofta kräver det långa arbetsdagar och en hel del uppoffringar. I början kan det även handla om ganska mycket pengar som ska investeras för att du inte bara ska komma igång men även hålla dig rullande. Därför är sjukersättning något som verkligen ska tas på allvar. För vad händer med din verksamhet om något skulle hända med dig?

Satsa på ditt företag

Vare sig du måste teckna en separat försäkring eller har allting ordnat genom de statliga reglerna så är detta något du bör vara medveten om i god tid. Det är inte när du blir sjuk som du ska börja se närmare på vilka rättigheter du har. Istället är detta något som bör prioriteras redan från början.

Det kan kännas som att du kastar dig ut i ett upprört hav när du startar eget. Du har så mycket att göra med att simma att du kanske inte tänker på att se framåt. Men detta kan vara ett stort misstag, du bör alltid ha ett skydd för om det värsta skulle hända. Många hoppas på förbättrade sjukförsäkringar och att de ska gälla oavsett vilken typ av företag du har. Först då blir det allmän jämställdhet och lika villkor för alla.