Detta är den godaste julölen på julbordet

Det finns många åsikter om vad som bör finnas med på ett julbord. Inte bara vilka maträtter som bara måste vara närvarande, men även vad du ska dricka till. Nu för tiden är det vanligt med lite nyare alternativ, svenska folket har blivit djärvt och vill gärna prova på något nytt. Vegetariska rätter, mer ekologiska och sundare alternativ, men även variationer på de gamla godingarna.

I linje med de nya och sundare trenderna så väljer allt fler att inte dricka så mycket alkohol. Till. en eller annan nubbe hör till, och julölet är en klassiker. Här gäller det att välja noga, något som passar ihop med maten och som gör upplevelsen till något alldeles speciellt. Eftersom det är vanligt att äta flera olika sorters julbord i tiden fram till jul så har du många tillfällen att prova på de olika smakerna.

Fira jul i storstaden

En del har som tradition att resa till huvudstaden för att handla julklappar och komma i julstämning. Det är något alldeles speciellt med alla ljus och dekorationer, staden riktigt sjuder av liv i veckorna fram till jul. Om du bor inne i stan är det lättare att promenera till alla butiker och aktiviteter, här finns det mycket att utforska. Läs mer på Hotelkungstradgarden.se. Sova gott och ha allt inom räckhåll är receptet på en lyckad utflykt.

En fördel med att ta sig till Stockholm är just alla julbord som du finner här. Så gott som varje restaurang med lite stolthet i sig bjuder upp till jul. Det som är roligt här är den stora variationen. Allt från klassiska, dignande julbord till mer innovativa och inspirerande varianter. En del är helt och hållet vegetariska. Det känns lite konstigt kanske att avstå från skinka, men det tar inte många minuter förrän du inte tänker på det över huvud taget. Härliga Wallmans serverar årligen julbord, och det är något du inte får missa.

God mat och dryck

Julöl och julbord är bara ett par av de attraktioner som denna vackra stad kan erbjuda. De flesta kan inte tänka sig en vinter utan att åka skridskor i Kungsträdgården. Det hör till, och har blivit en stor tradition. Annars kan du alltid gå till någon av de stora parkerna för att åka pulka. Efteråt smakar det gott med varm choklad på ett närliggande kafe’. Gärna med lussebullar eller pepparkakor. Nyheter24 rapporterar här om många härliga upplevelser för dig som bor på hotell nära Kungsträdgården.

Egentligen är det ganska intressant hur mat och dryck är så nära sammankopplat med högtider och upplevelser. Varm choklad, julöl, för att inte glömma själva julbordet. Allt detta är sådant som för tanken till trevliga jullovsdagar och mysiga kvällar tillsammans med goda vänner. Du blir varm om hjärtat bara genom att känna lukten av kanel och kardemumma. Det behövs inte så mycket för att skapa en god stämning, eftersom de flesta redan är inställda på att ha det trevligt.

Den allra bästa ölen

Vad är då den bästa julölen? Svaret på den frågan är att det beror på. Dels beror det på vad du ska äta till. Samma öl kanske inte kommer till sin rätt om du äter lax eller skinka. Du vill ju att de ska komplettera varandra och framhäva smakerna. Därför kan det ibland vara läge för olika sorters öl. Den som du dricker för att komma i stämning innan gästerna anländer är ofta inte den samma som du smuttar på när alla gått och du försöker varvar ner lite.

Cafe’ tipsar här om den godaste julölen på julbordet. Det kan vara roligt att läsa på lite om de olika ingredienserna och blandningarna. En fördel är ju att det är många julbord på gång, så du har möjlighet att prova på lite av varje. Många har sin favorit som de kommer tillbaka till, men det kan vara intressant att smaka på en av nykomlingarna. För till sist så handlar det ju trots allt om smak. Alla har sin egen smak och det är inget mer med det.

Så lager eller ale, starköl eller svagare varianter, har alla sin plats på julbordet. Låt dina gäster få smaka på lite av varje. En del kommer att bli glatt överraskade när de smakar på något nytt och fräscht. Kanske med en doft av grapefrukt, eller saffran? Andra ölsorter påminner om nötter eller kaffe, barrskog eller kummin. Att brygga ett gott öl är en konst, men det finns många som lyckats riktigt väl.

Fira jul med råge

Alla har sina egna metoder för att komma i julstämning. Men julbord är troligtvis ett av de mer populära sätten. Du går på julbord med jobbet, syföreningen och fotbollslaget. Många kontor anordnar julbord för sina anställda. Överallt har du olika erbjudanden, ett av det senaste är julbord på en enda tallrik för de som bara har en kort lunchrast till sitt förfogande. Allt detta visar dock att julbordet är på väg uppåt, mer än aldrig förr.

Och tillsammans med alla traditionella och nyare rätter så finns naturligtvis julölet. Varje år kommer det nya varianter, även om traditionerna fasthålls även här. Du kan gärna prova dig fram med ett nytt öl till varje julbord, eller kanske flera stycken under samma kväll. Det viktiga för många är att stämningen är god och att du kan fira din jul precis som du vill. God mat och dryck är ett måste, och här är det din egen smak som avgör vad du väljer.