Det här gör Norrköping speciellt

Alla har ett ställe som de tycker om. En stad där de vill att barnen ska växa upp. Smultronställen som de återvänder till år efter år. Vissa platser vill du bo på, medan andra är helt perfekta för semestern. Norrköping är en lagom stor stad som uppfyller de flestas önskningar. Det bor nästan 100 000 personer i storstaden, vilket gör att den hamnar på listan över Sveriges 11 största städer.

Många tycker om den blandning av storstad, litet samhälle och natur som Norrköping kan erbjuda. Du behöver inte resa långt för att uppleva vildmarken, för att inte tala om Folkparken som ligger mitt inne i staden. Fast det finns naturligtvis flera andra bra saker som gör Norrköping speciellt. Så pass att folk gärna flyttar hit, både privat och med sina verksamheter.   

Dags för en flytt?

När det börjar dra ihop sig till flytt så springer de flesta gärna åt andra hållet. Det är slitsamt och tröttande, med stress och ångest. Kanske inte alltid, en del beror ju på varför du flyttar. Om det är dags att flytta in i drömhuset så ser du helt säkert fram emot det. Bara längtar efter att få ställa allting i ordning och börja det nya livet. Men även då så kan det kännas stressigt med själva flytten. Du gör väl i att anlita en bra flyttfirma som kan göra livet lättare för dig. Sök på Lika som bär.

De har flera bra tjänster, flera av dem i samband med din flytt. Hittills har de utfört flera tusen flyttar, många av dem till utlandet. Du kan därför lita på att de kan det mesta, om inte allt, som krävs för att flytten ska gå så smidigt som möjligt. Om du har för mycket möbler eller saker kan de ordna med magasinering, och du kan välja själv vad som ska flyttas vart. Att de sedan också sköter flyttstädningen om du så önskar är ytterligare en bonus. Se alla deras affärsområden för mer information.

Det finns alltså ingen anledning att lida med din flytt. Vare sig du flyttar privat eller med företaget så gäller det att boka in flyttfirman. De kan göra grovarbetet, det där som är så jobbigt. Om du slipper det så brukar packningen och märkningen av kartongerna inte vara något större problem. Men dom vill kan du alltid få hjälp med det också. Det är helt upp till dig hur mycket eller lite du ska göra själv i samband med flytten. Och du behöver inte be kompisarna om hjälp, även om de alltid ställer upp. De kanske kan komma med pizza medan du packar upp kartongerna.

Resan går till Norrköping

Vad kan du då göra eller uppleva i Norrköping? Varför ska du lägga resan eller flytten dit? En del kanske nämner Kolmården, en av världens största djurparker. Förutom att se alla de inhemska och exotiska djur som de tar hand om där så kan du även åka berg-och dalbana och andra roliga saker. Sedan har du symfoniorkestern som grundades för mer än 100 år sedan. Kultur i allra högsta grad. På stadium kan du se fotboll och heja på IFK Norrköping, också kallat Peking eller Snoka. De har redan vunnit en rad med SM-guld, så det gäller att boka biljetterna i god tid.

Men Norrköping är också Motala ström som går rätt igenom den. Den redan nämna Folkparken och alla de fina sjöarna som ligger runt omkring. DI berättar i den här artikeln om det hemliga hotellet ute i skogen. Det är inte många som vet att några mil utanför Norrköping kan du meditera och göra mest ingenting. Utan att någon stör dig, du kan vara helt ensam tillsammans med naturen.

Med andra ord finns det mycket att göra runt om i staden. Den har också vuxit till sig som ett mysigt uteställe. Flera härliga restauranger, både etniska och svenska, gör att du alltid har någonstans att gå. Att gå och fika är kultur och det finns flera riktigt intressanta ställen. Kvartersfik där alla samlas under veckorna, eller uteställen som du sparar till söndagarna. Skulle du mot all förmodan lyckas gå igenom alla de trevliga ställena som finns i Norrköping så är det inte långt till andra orter runt omkring. Men de flesta bor hela livet i staden utan att någonsin tröttna.

En stad i tillväxt

Det byggas på flera håll i Norrköping, runt 1200 nya bostäder ska smällas upp. Precis i anslutning till E4:an så byggs det till exempel trygghetsbostäder. På sina håll är det radhus eller villasamhällen som växer upp. Gammalt blandas med nytt och det som är slitet rustas upp. Vad som sker i staden verkar återspegla situationen på flera håll runt om i landet. Men inte överallt. Sveriges Radio rapporterar om att Byggbranschen tror på ett minskat bostadsbyggande.

Inte för att det märks i Norrköping. Här pekar allt mot en ökad tillväxt, där staden blir mer solid och inbjudande. Det ska vara lätt för verksamheter att ha sina kontor här. Med tanke på hur nära det är till Stockholm, Linköping och Göteborg kan man säga att det är en knutpunkt. Du får verkligen det bästa av två världar, småstad med tillgång till allt vad de större ställena har att erbjuda. En infrastruktur som fungerar väl och som har allt du önskar. Till och med ett spårvagnsnät, något som få städer i Sverige kan skryta med.

Varför flytta till Norrköping?

Många flyttar till Norrköping för att de har familj och vänner där. Det är inte alls ovanligt att någon som växer upp i en liten stad flyttar därifrån efter avslutad skolgång. De vill prova sina vingar och drar sig gärna till en något större ort. Men när det blir dags att slå sig ner och skaffa familj så är det småstaden som lockar. Man vill bo i närheten av sina nära och kära. Låta barnen växa upp i en lugn och fin miljö.

Det är också billigare med boendet i en mindre stad. Att kunna skaffa hus eller lägenhet i centrala Stockholm eller Göteborg är en önskedröm för de flesta. Så om du inte har stark knytning till de städerna så kan det vara bra att tänka om. I allra värsta fall kan du pendla till jobbet. Bo i det vackra Norrköping men jobba i Stockholm, till exempel. Som också är väldigt vacker men dyrare att bo i.

Alla har olika orsaker till varför de vill flytta till den fina staden som ligger allra längst in i Bråviken. Du har skärgården, skogarna, bibliotek och skolor samt ett härligt nöjesliv. Med andra ord allt du behöver och mer därtill. Ingen som bor här tvivlar på att Norrköping är speciellt. Alla andra får uppleva det själva när de kommer på besök.