Allt fler valjer hemstadning

Bilden av en tjänsteflicka som går omkring med en dammvippa i handen börjar äntligen försvinna. Allt fler inser att hemstädning inte är en lyx för de rika utan ett mycket rimligt alternativ för de flesta familjer. Ett sätt att kunna ha tid med allt det som är viktigt här i livet.

Cleaning, Cleaner, Maid.

Vad som anses vara viktigt kan dock variera, det är inte bara arbetande flerbarnsföräldrar som tycker det är värt att ha någon som tar hand om städningen i hemmet. Många tycker att kvalitetstid med sin familj är något man ska satsa på. Och om middagen, städningen och allt annat måste göras först så är det svårt att orka med mycket mer efteråt.

Hemstädning- ett praktiskt alternativ

Har man råd och behov så kan det naturligtvis vara bra att ha en person som jobbar i hemmet på heltid, men detta är inte riktigt realistiskt för de flesta vanliga familjer. Vad man däremot kan göra är att ha någon som kommer in en eller ett par gånger i veckan och utför en vanlig städning. Dammsugning, damning, städa badrummen, kanske tvätta kläder och stryka, sådant som behövs göras relativt ofta.

För en professionell städare, en som kan alla rutiner och känner till produkterna, tar det inte så lång tid att städa ett normalt hem. Ofta vill de att man plockar undan alla saker som ligger framme så att de kan koncentrera sig på själva renhållet, detta är helt normalt. Winfield är en städfirma i Malmö som erbjuder det mesta inom städ. Om man kommer hem från jobbet och slipper ta itu med renhållet så går det ganska snabbt att plocka upp och ställa i ordning för den person som ska komma nästa dag och städa. Faktum är att det ligger i ens eget intresse att göra det lättare för dem att utföra en grundlig städning.

Städar allt som behövs

Hur mycket och när städningen ska utföras är precis upp till var och en. När man beställer hemstädning så ingår vissa moment i priset, det är en standard lösning som passar de flesta. Men om det finns speciella önskemål så kan man alltid diskutera detta och komma överens. Mycket handlar om hur mycket man är villig att betala för denna tjänst, eftersom allt är möjligt. Hemstädning har blivit populärt i Malmö då fler och fler människor upptäckt dess många fördelar.

Hur ofta det ska städas är också en smaksak. En del tycker om att ta hand om det löpande, det som görs varje dag eller vecka. Däremot så vill de ha någon som kommer in för storstädning, kanske någon gång i månaden eller ett par gånger om året. Fönsterputsning är något annat som många gärna anlitar någon utomstående för, speciellt om man bor i en stor villa.

Om man vill kan städfirman komma in och städa medan hemmet är tomt, när alla gått till skolan eller jobbet. Detta gör det lättare för alla parter att verkligen koncentrera sig på sin uppgift. Och det är helt underbart att komma hem efter en lång dag på kontoret och mötas av ett nystädat hem. Det lyfter humöret och gör kvällen extra trevlig. Matlagningen är snabbt avklarad och sedan kan alla sitta tillsammans och njuta av middagen, prata om vad som hänt under dagen i vissheten om att man inte måste börja jobba i hemmet direkt efter maten.

Fler och fler vill ha hemstädning

Tid och ork tillsammans med barnen, eller för att delta i aktiviteter man själv tycker om, är mycket viktig. Det är inte fråga om att skämma bort sig själv, utan mer ett sätt att höja kvaliteten i sitt liv. Personlig utveckling, familj och vänner- allt detta är viktiga delar av ens liv som man ofta inte orkar eller hinner med. Därför kan det löna sig att lägga bort de arbetsmoment som andra kan utföra så man har mer tid över för det som bara en själv kan göra. Att fler vill betala för hemstädning rapporterar också Upsala Nya Tidning om i den här artikeln.

Det är alltså inte fråga om lyx utan om sunt förnuft. Tack vare att efterfrågan ökar så pressas priserna också, städfirmorna kommer upp med smarta lösningar för alla familjer. Med RUT-avdraget blir det ännu mer lönsamt, inte riktigt billigare än om man gjorde det själv men nästan. Som med allt annat i livet så gäller det att jämföra och se balansen. Det är verkligen värt det för de flesta familjer att få hjälp med hemstädningen, det lösgör så pass mycket tid och ork som kan användas på annat.

Många vill gå och plugga efter jobbet, eller ta sig en sväng till gymmet. Andra har lång resväg till och från arbetet och kommer  hem sent varje kväll. Eller så har man ingen speciell anledning eller behov, utan tycker helt enkelt att det är skönt att slippa hemstädningen.